Een gezond en vrolijk dierenleven!

Wij activeren en ondersteunen  gezondheid door een gerichte en resultaatgerichte behandeling. Wij luisteren en sluiten aan met professionele kennis en kunde en ervaring.

Het consult voor dieren

Bij de eerste afspraak beginnen we met een intakegesprek. We bespreken de klachten, vragen en wensen. De behandeling is vaak een combinatie van moxa, energiebehandeling, acupressuur en acupunctuur. Vervolgens gaan we over tot de eerste behandeling of sessie. De vervolgafspraken zijn maximaal 30 minuten. Regelmatig ondersteunen we de behandeling door gebruik te maken van kruidenproducten.

BEHANDELING

WAAROM VOOR DIEREN?

Acupunctuur wordt sinds eeuwen gebruikt in de klassieke Chinese geneeskunde.. Het doel van de acupunctuur is, door middel van dunne naalden, de energiebalans weer te herstellen. Acupunctuur werkt op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied. Electro-acupunctuur wordt door ons gebruikt bij pijnklachten en bewegingsproblemen.

Kruiden-therapie en bachbloesemtherapie wordt ingezet in combinatie met een behandeling. Kruiden of bachbloesemtherapie herstellen de energiebalans en ondersteunt en verlengt de resultaten van de behandeling.

Qigong behandeling is ontwikkeld vanuit het eeuwenoude Qigong, eveneens onderdeel van de klassieke Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling gaat de hand van behandelaar over het lichaam om blokkades te lokaliseren en ze daarna te verminderen of te verhelpen. De energie gaat weer stromen en het genezingsproces is gestart. Het lichaam komt optimaal in balans en (pijn)klachten nemen af. Er is geen fysiek contact tijdens de sessie.

Veel klachten bij dieren komen voort uit energieblokkades en stress. De energie zet zich vast in het dier en zorgt voor ziekte en ongewenst gedrag.

Ieder type en soort voedsel heeft een eigen energie met de daarbij behorende uitwerkingen. Net zoals bij mensen zorgt onjuiste of de verkeerde hoeveelheid voeding voor energieblokkades.

Wisselen van seizoen heeft invloed op organen en energie van het dier. Hierdoor kunnen klachten een heel seizoen aanhouden of in het slechtste geval zorgen voor extreme ziekte.

Medicijnen zijn een fantastisch hulpmiddel bij ziekte, maar er zijn ook neveneffecten. De combinatie van natuurgeneeskundige behandeling en de westerse medicijnen zorgen voor afname van de neveneffecten.

Een ongelukje of blessure zorgt voor een blokkade van de energie. De blokkade zorgt voor pijn en vertraagd het herstel.

Door alle goede zorgen neemt de leeftijd van de dieren toe. Een hogere leeftijd geeft uitdagingen als het gaat om gezondheid, stromen van energie en bewegen.

MAAK NU EEN AFSPRAAK