Stuitligging

Jaarlijks worden er 200.000 baby’s geboren waarvan er ongeveer 7000 in een stuit liggen. De meeste van deze baby’s worden uit voorzorg met een keizersnede gehaald.  Vaak wachten vrouwen af of de baby draait, maar waarom wachten als kunt helpen? Uit verschillende onderzoeken (2001 en later) komt duidelijk naar voren dat een moxa behandeling bij stuitligging zeer effectief kan zijn.

Moxa behandeling

De moxa behandeling is gericht op kind en moeder.In een ontspannen en vriendelijke sfeer geven we met Moxa en indien nodig acupunctuur het kindje de ruimte om te draaien. Tijdens de moxa behandeling wordt een warme moxastick tussen de 1 en 5 centimeter van het lichaam gehouden.  Een moxa behandeling wordt aanbevolen van de 33ste tot en met de 36 week. De kans dat de baby draait is ongeveer 75%. Dit betekend een grotere kans op een natuurlijke bevalling. De warmte van Moxa is heerlijk voor het lichaam, is ontspannend en geeft meer ruimte in het bekken. Een moxa behandeling duurt 30 minuten, bij de intake kunnen we aangeven hoe vaak en wanneer de behandeling herhaald dient te worden.

Betaalbaarheid

Door drie tot vier behandelingen in de praktijk, dagelijkse moxa applicatie en tips is het een betaalbare behandeling.

Veiligheid

De zorgvuldige moxa behandeling zoals wij hem doen is zonder risico’s, nadelige gevolgen of bijwerkingen. Naast de moxa behandeling ondersteunen wij ook moeders om de zwangerschap gezond en gelukkig door te komen of om de bevalling op te wekken.