Voel je beter, wordt beter!

Wij activeren en ondersteunen de fysieke en mentale gezondheid tijdens een natuurgeneeskundig consult en/of begeleiding. Wij luisteren en sluiten aan met professionele kennis, kunde en ervaring.

Wil je meer informatie over onze behandelingen en mogelijkheid tot begeleiding?
Kijk dan hieronder voor meer uitleg.

Het consult bij HANMEDA

Bij je eerste afspraak beginnen we met een intakegesprek. We bespreken de klachten, wensen en doelen. Samen kijken we naar de meest geschikte behandelmethode of begeleiding. Soms raden we een combinatie aan. Vervolgens gaan we over tot de eerste behandeling of sessie. De vervolgafspraken zijn tussen de 45 en 60 minuten.

Het resultaat

Het resultaat is belangrijk voor ons. Meer dan 95% van de behandeling geeft een goed tot uitstekend resultaat.

Een natuurgeneeskundig consult is de stap naar balans en gezondheid

Ons streven is een gezond en gelukkig leven zonder pijn en ongemak. (Anouchka en Donny)

BEHANDELINGEN

Acupunctuur wordt sinds eeuwen gebruikt in de klassieke Chinese geneeskunde.. Het doel van de acupunctuur is, door middel van dunne naalden, de energiebalans weer te herstellen en ons lichaam en geest in balans te brengen. Acupunctuur werkt op fysiek, geestelijk en emotioneel gebied. Electro-acupunctuur wordt door ons vaak gebruikt bij pijnklachten en (sport)blessures.

Kruiden-therapie wordt ingezet in combinatie met een behandeling. Kruiden herstellen de energiebalans in ons lichaam en ondersteunt en verlengt de resultaten van de behandeling.

SFQ Energiebehandeling is ontwikkeld vanuit het eeuwenoude Qigong, eveneens onderdeel van de klassieke Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling gaat de hand van behandelaar over het lichaam om blokkades te lokaliseren en ze daarna te verminderen of te verhelpen. De energie gaat weer stromen en het genezingsproces is gestart. Het lichaam komt optimaal in balans en (pijn)klachten nemen af. Er is geen fysiek contact tijdens de sessie.

Guasha schraaptherapie; ”Gua” betekent schrapen en ”sha” betekent stagnerende energie die zich in het lichaam vertaalt naar klachten of ziekten.  Tijdens de behandeling wordt een speciale Chinese kruidenolie op de huid gebracht. De plaatsen waar de pijn zit worden zachtjes met een speciale steen “geschraapt”. De kruidenolie zorgt voor een optimaal effect en een aangename behandeling zonder pijn. Het schrapen samen met de werking van de Chinese olie zorgt voor ontgifting en het lichaam voert die gifstoffen vervolgens af. Op plaatsen waar blokkades in het lichaam zijn, verschijnen tijdens het schrapen plekken die eruit zien als bloeduitstortingen tot schrammen. Deze plekken zijn pijnloos. Hoe donkerder de kleur, hoe dieper de blokkade en vaak hoe chronischer de stoornis. Bij een normale conditie van het lichaam verdwijnen de rode vlekjes volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Cupping maakt gebruik van cups die vacuüm worden gezogen op de huid. Blokkades in de energiedoorstroming die de onbalans in het lichaam veroorzaken, worden naar de oppervlakte gehaald door de vacuümwerking van de Cups. Cupping heeft een diepe werking in het lichaam. Net zoals bij Guasha verschijnen op het lichaam rood/blauwe plekken op plaatsen waar energieverstoringen zitten. Deze plekken verdwijnen binnen 3 tot 7 dagen en zijn pijnloos.

Qi-ssage is een massagetechniek welke gericht is op het herstellen van je energiestromen in je lichaam. Zowel mentale als fysieke klachten worden behandeld. Met Qi-ssage ondersteunen en activeren we het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Qi-ssage is uitermate geschikt bij hoofdpijn, nekpijn en rugklachten. Daarnaast is deze behandeling erg effectief bij onbalans (zowel fysiek als emotioneel) en bij vermoeidheid. Tijdens de behandeling worden met de hand op een rustige wijze de energiestromen aan de voor- en achterkant van het lichaam geactiveerd door drukpunten en massage. Afhankelijk van klachten en de gerelateerde oorzaak worden specifieke punten meer of minder behandeld.

Therapeutische massages zijn massages gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Wanneer deze balans verstoord is, kunnen klachten ontstaan, zowel lichamelijk als geestelijk. Door middel van massage worden blokkades in het lichaam losgemaakt en wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. De massage is uitermate geschikt bij sportblessures, spannings- en stressklachten, energie tekorten en alle klachten die hieruit voortvloeien.

Moxa-therapie wordt vaak toegepast bij acupunctuur-behandelingen en bij zwangere vrouwen tegen een stuitligging. Met Moxa verspreiden we over het acupunctuurpunt een intense warmtestraling die erg aangenaam is en absoluut niet pijnlijk.

Maak nu een afspraak

BEGELEIDING

Coaching is het ondersteunen op een positieve manier om naar gestelde doelen toe te werken. Wij geloven we in de kracht van positiviteit. Doelstelling is de obstakels en negativiteit in je leven te transformeren naar positieve zaken. In één op één gesprekken krijg je ondersteuning bij een thema, situatie of levensfase waarin jij ondersteuning nodig hebt. Dit kunnen diverse thema’s zijn, zoals rouwverwerking, depressie, stress/burn-out, traumaverwerking en omgaan met hoogsensitiviteit. Wij kunnen je ondersteunen in elke fase van je leven.

Coaching in motion is de unieke en bewezen combinatie van coaching en beweging in de vorm van boksen. De mate van bewegen is afhankelijk van jouw wens en lichamelijke mogelijkheden. Boksen heeft veel overeenkomsten met het dagelijks leven en hoe we met de dagelijkse dingen omgaan; bijvoorbeeld met weerstand, je leefruimte, balans en omgaan met energie en grenzen. De coaching in Motion is ontwikkeld om mensen te helpen bij uitdagingen of het behalen van doelen.

Begeleiding leef-, eet- en beweegpatroon is de stap naar een gezonder leef- en eetpatroon, maar ook voor een eenmalige analyse. Daarnaast kun je bij ons een lichaamsanalyse laten maken waarin je gedetailleerd inzicht krijgt in de samenstelling van je lichaam. Hiervoor maken we gebruik van nauwkeurige apparatuur die ook in de medische wereld wordt gebruikt.Tijdens het eerste intakegesprek van 60 minuten brengen we je huidige leef-, eet- en beweegpatroon in beeld. Hierin besteden we uitgebreide aandacht aan jouw huidige situatie, je doelen en wensen. Ieder persoon is uniek en heeft andere behoeften. Daarnaast maken we een lichaamsanalyse met behulp van professionele apparatuur om het uitgangspunt te bepalen. Kijk voor meer informatie op onze pagina over voeding.

MAAK NU EEN AFSPRAAK